Hoppa till sidans innehåll

Preview VS Spartans

17 MAJ 2019 20:05
Förhandsrapport:
Superettan: Omgång 5.
Karlskoga Wolves (3-0) VS. Jönköping Spartans (0-3)
Nobelstadion, Karlskoga. 18/5 Kickoff.kl.13.00

Chans till revansch för Spartans eller fjärde raka för Wolves. Dags för hemmamatch.
  • Skapad: 17 MAJ 2019 20:05

Karlskoga vann, nästan oväntat säkert i förra helgens möte med just Spartans. Wolves som saknade en hel hög med spelare i mötet gick ut stenhårt, tog vara på spartans misstag och kunde sedan hålla undan.

 

Det blev som väntat ett fysiskt spel från Jönköping. Spartanerna spelar tufft på samtliga positioner, ibland även i lägen när det känns onödigt tyvärr. Offensivt märktes det att Wolves börjat komma in i rollerna, även om det saknades personal så var anfallet tryggare, mer balanserat och man spred bollarna mellan flera spelare. Visst fanns det misstag, visst fanns det bra defensivt spel av Spartans stundtals men offensivt rörde Karlskoga sig framåt ganska säkert. Springspelet haltade en del initialt, speciellt sedan ikonen Gustafsson utgått med skada, men i andra halvlek kom även Marcus Eriksson igång med springandet och när det behövdes så sprang Qb Brian Gessel själv med bollen.

35 poäng framåt blev facit och med tanke på förutsättningarna ett klart godkänt resultat mot en defensiv som veckan innan höll Tyresö royal crowns till 14 poäng.

 

Annars var det Wolves defensiv som avgjorde matchen, även om Spartans fick sin första touchdown för året, så gjorde Karlskoga det svårt för dem konstant. Hård press från defensiva linjen, där Nick Mishenin hade en kanonmatch, varvades med blitzar från linebackers och Spartans offensiva linje hade svårt att hålla emot. Detta skapade misstag och oreda i Jönköpings bakfält, med flera tacklingar för minusyards, bortkastade bollar och framstressade situationer. Spartans receivers hittade en hel del hål i Wolves passningsförsvar men med sin quarteback under hård press var det sällan bollarna kom fram som tänkt. När Karlskoga sedan hade koll på Spartans Option spel så var det inte mycket som fungerade framåt för spartanerna. Wolves försvar snodde däremot åt sig bollen några gånger och hjälpte i stor grad till att punktera matchen.

 

Nu är det alltså dags för returmöte direkt, Jönköping kommer taggade till tänderna för att få revansch och visa att man hör hemma i toppen.

Wolves måste snarast kämpa med det mentala spelet, man har flera spelare tillbaka som inte var med i förra mötet och visst kommer avsaknaden av Gustafsson som playmaker saknas offensivt. Rhodin sprang stundtals bra med boll senast på hemmaplan och får chansen igen i Gustafssons frånvaro.

Känner man att man vann ganska enkelt och slappnar av så kommer nog Jönköping dra nytta av detta och skaffa sig överrtag i både momentum och poäng.

Karlskoga måste även jobba mer med sk. Clock management, man satte sig i onödiga situationer i förra matchen, man gav tillbaka bollen till Spartans trots lite tid kvar osv.

Sådana misstag kan i jämnare matcher spela en stor roll och dessa bör elemineras på samma vis som misstag på planen. Man bjöd på misstag framförallt i returspelet i specialteams och detta bör ha jobbats med på veckans träningar. 

Jönköping kommer som sagt med motivation, tuff bortamatch slipar fokus. Qb Albin Johansson haltade av i förra mötet och vi får väl se vem som spelar denna match, vissa spelare behöver fokusera mer på spelet än att på munhuggas och det råder inga tvivel om att Spartans har möjligheter att få fart på sitt spel, men det är framförallt på den offensiva linjen man behöver höja sig. Defensivt spelar man stundtals riktigt bra med hård press och fysiskt spel, klarar man av att höja den lägsta nivån så blir man riktigt, riktigt farliga.

Redo för en toppenmatch!?? Kommer Spartanerna stå emot vargarna likt de berömda ”300” eller kommer vargflocken att göra processen kort ?

Karlskoga

Troliga starters:

 Anfall:

 OL: Terrek Bryant

OL :Elvir Mehmeti

OL: Kevin Nilsson

OL: Tommy Axelsson

OL: Olle Bergius

QB: Brian Gessel

RB: Andreas Rhodin

Wr: Erik Alex

Wr: Albin Bergström

Wr: Marcus Eriksson

Wr: Gustav Sand

 

Försvar:

 DL: Terrek Bryant

DL: Tommy Axelsson

DL: Christo Ok

DL: Nick Mishenin

LB: Fabian Jungermark

LB: Jimmy Fraberger

LB: Arvid Roos

CB: Herman Chrunak

CB: Abdul Razak Ahmed

Ss: Oliver Malinen

Fs: Jesper Jatko

 

IN sen förra matchen:

Jesper Jatko, Db

Oliver Malinen, Db

Andreas Rhodin, Rb

Olle Bergius, OL

Nicklas Hallblad, Lb

Jesper Fredriksson, OL

Fabian Jungermark, LB

 

Ute:

Jonathan Gustafsson, Rb, skada

Roberto Schmitt, DL, skada, ute för säsong

Patrik Boström, DE, skada, ute för säsong

Wictor Löwendahl, Wr, skada ute för säsong

Marcelos Doverholt, LB, personligt

Björn Kleven, DT, skada

Erik Pettersson, SR, skada, ute för säsong

Terrel King, personligt

Simon Berg, OL, personligt

Zebastian bodini-schmitt, sjukdom

Jacob Ingebrandt, personligt

Oskar Talberg, LB, personligt

Oliver Andersson, Sr, skada ute för säsong

Skribent: Rickard Therus
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskoga AFF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Lennart Gustavsson, Värmlandsvägen 2
69132 Karlskoga

Kontakt:
Tel: 0703276629
E-post: lennart.gustafsson@l...

Se all info