Hoppa till sidans innehåll

FÖRHANDSRAPPORT:

DIV.1 Semifinal

Karlskoga Wolves - STU Northside Bulls

Preview semifinal vs STU

01 SEP 2018 10:51
Karlskoga Wolves – STU Northside Bulls
2/9 kl.15.00 Nobelstadion

Det är dags för nästa fas i slutspelet, jakten på att bli krönt till div.1 mästare. Vi är framme vid semifinal, 12 lag har blivit 4. Samtidigt som andra rankade Tyresö får t
  • Skapad: 01 SEP 2018 10:51

Vad vet vi om STU?

Solna Täby United (STU) Northside bulls är en ung förening, den blev till efter en sammanslagning mellan två herrlag och U19, medan ungdomslagen spelar i sin respektive förening. En tanke som verkar ha fungerat bra du STU från start blev ett lag att räkna med, man spelade flertalet säsonger i superserien innan man avböjde fortsatt spel 2016 för att ladda om och stabilsera laget.

I div.1 slutspelet 2017 tog man sig till final och förlorade då mot Göteborg som 2018 spelade i superserien utan att göra bort sig. I årets div.1 östra serie har man gått som tåget, man förlorade en jämn match mot hela div.1 favoriten Tyresö och har annars spelat stabilt och öst in poäng.

I slutspelet slog man först ur 11.e rankade Arlanda och sedan 3.e rankade Jönköping Spartans, som vann sin egen division 1 södra. STU är ett väl coachat, disciplinerat och fysiskt lag. En liten Karlskoga anknytning finns då STU head coach Marcus Juhlin faktiskt spelat ett gäng matcher i Wolves genom farmaravtal med Crusaders under 2000-talet.

 

Offensivt är STU´s styrka springspelet, framförallt det snabba och snabbt skiftande spelet med mycket sk. Misdirections och snabba hårda ledande spelare. Man spelar smart, aggressivt, snabbt och använder sig av mycket olika formationer och looks för att hela tiden tvinga försvaret att vara på tårna. Man gillar att springa med bollen men har inga problem att passa bollen heller, gärna ur sk. Playactions som initialt ser likadana ut som välfungerande springspel. Att STU spelar fysikt och aggressivt tillsammans med förvirrande formationer bidrar absolut till att de gjort näst flest poäng per match i av lagen i slutspel. STU är en disciplinerad grupp och bjuder på få misstag.

 

Defensivt gillar man även där att göra det för svårt för sina motståndare, man spelar ofta ett sk. 3-3-5- försvar, man ställer endast upp med 3 defensiva linjemän men skickar ändå alltid 1-3 spelare till från linebacker position för att sätta tryck på motståndarnas offensiv. STU är även på defensiven disciplinerade och deras lite ovanligare formation kan göra dem svårblockerade. Man spelar även här snabb fotboll och kommer snabbt till bollen för att göra tacklingarna.

 

Wolves?

Karlskoga hade två stora problem förra matchen, man var stundtals lite loj i individuella prestationer, man tog lite onödiga chanser, man var lite ofokuserade stundtals och gav bort bra chanser och bjöd på misstag. Man blev även bekväma, släppte in Limhamn i matchen, gav bort sin ledning och momentum samtidigt och lät limhamn diktera tempot istället för tvärtom.

Denna match har man flera spelare som saknades sist tillbaka och truppen känns intakt, det ger mer vila och mer variationsmöjligheter för coacherna. Man måste fortsätta bygga på sitt eget spel, och hela tiden utmana sig själva till att bli bättre. Offensivt måste Wolves hitta rytmen, minimera misstagen och ta chansen, och bollen, när den ges. Defensivt blir man mer och mer solida och sist blev man utmanade i en passningsattack och denna gång ser utmaningen ut att bli ett tungt springspel.

 

Vi hoppas på en ännu bättre match, intensitet och en dundare publik störra än förra matchen.

Vem tar en plats i finalen?

 

Du kommer väl?

 

Troliga starters Karlskoga Wolves:

 

Anfall:


QB- Rex Dausin

RB- Jonathan Gustavsson

RB- Arvid Roos

WR- Terrell King

WR- Erik Alex

WR- Oliver Malinen

C- Simon Berg

LG- Mikael Boström

LT-Patrik Boström

RG- Kevin Nilsson

LT- Olle Bergius

 

FÖRSVAR

 

FS-Jesper Jatko

SS- Herman Chrunac

CB Robin Brorson¨

CB-Albin Bergström

Mike LB - Jimmy Fraberger

Sam LB – Niklas Hallblad

Will LB- Marcelo Doverholt

NT- Christo OK

DT- Björn Kleven

DE- Hennes Fredell Hedlund

DE- Patrik Boström

 

Skribent: Rickard Therus
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskoga AFF - Amerikansk Fotboll
Lennart Gustavsson, Värmlandsvägen 2
69132 Karlskoga

Kontakt:
Tel: 0703276629
E-post: lennart.gustafsson@l...

Se all info