Hoppa till sidans innehåll

Preview vs. STU

05 MAJ 2019 08:39
Superettan:
Karlskoga Wolves (1-0) vs. STU Northside Bulls (1-1)
Nobelstadion, söndag 4/5 avspark kl.13.00

Dags för årets hemmapremiär, vi hoppas på full fart på läktaren på Nobelstadion.
Det bjuds på repris av 2018 års semifinal
  • Skapad: 05 MAJ 2019 08:39

Wolves vann tillslut premiärmatchen förra helgen mot Tyresö efter en rafflande drabbning, vinst med bara två poäng i en jämn match med stora spel, misstag och ett tungt springande Tyresö.

 När matchen stod och vägde gjorde det stor skillnad när Björn Kleven fick utgå med en knäskada, att tappa en sveriges absolut bästa defensiva linjemän gör skillnad, plötsligt kunde Tyresö avancera flera yards i taget med springspel rakt upp i mitten. Karlskogas övriga spelare gjorde sitt bästa och lyckades tillsut hålla tätt nog för att vinna, mycket tack vare Herman Chrunak som gjorde ett utmärkt arbete i passförsvaret och unge fabian Jungermark som växer stadigt med ökat ansvar, även nykonverterade LB Arvid Roos klarade uppgiften galant.

 

Offenisvt fanns det klassiska premiärmisstag och visst syntes det att offensiva linjen inte var samspelt, exempelvis med kanadensaren Terek Bryant som inte hade nån träning på svensk mark under bältet inför matchen.

I anfallet var det annars mottagaren Erik Alex-Larsson som utmärkte sig som svårtacklad och stod för stora spel, stora spel var annars det man vann på. Runningbacken Gustafsson hade en tuff dag men hittade ändå luckorna när så krävdes och Qb Brian Gessel visade prov på sin förmåga att hålla spelen levande och hitta luckor. En av få saker som fanns att glädja sig över offensivt, förutom Simon Bergs återkomst, var annars just förmågan att leverera när det verkligen gällde.

När man hade 3 & långt eller gick på fjärde försök så lyckades man faktiskt.

 

Nu hoppas vi premiärnerverna har släppt när det är dags för att ta emot STU i hemmapremiären, ett STU som föll med större siffror mot just Tyresö men den matchen var ändå jämnare än resultatet säger. Förra helgen tog STU revansch när man slog Jönköping Spartans med hela 38 – 0.

Samma Spartans höll tidigare nämnda Tyresö till endast 14 poäng i sin 14-0 förlust, lördagen 3/5.

Detta säger oss att STU´s offensiv har börjat hitta formen och att det finns hjärnspöken att akta sig för.

Tittar Karlskoga på resultatet så ska man iochmed segern mot Tyresö även vinna mot STU, man slog dem även bekvämt i seminfinal ifjol. Gör man detta misstag och underskattar STU så kan man få ett brutalt och tråkigt uppvaknande.

Samtidigt vet ju STU att Karlskoga just nu är laget att slå och kommer vilja ha upprättelse för den snöpliga förlusten ifjol.

Hjärnspöken är värre än man tror, underskattning är alltid en källa till dåliga insatser och STU är inte ett dåligt lag.

 

År 2000 spelade Wolves i superserien, Karlskoga profilen Roberto Schmitt, trots några missade matcher, kom på andra plats i ligans tacklingsstatistik. Han spelade några år till, lade skorna på hyllan och gjorde sedan comeback några matcher säsongen 2013. Nu gör sonen Zebastian Bodini-Schmitt debut som fotbolls varg och då dyker återigen Roberto upp som spelare, dags att bevisa att rutin slår ungdomlighet? Igen?

 

Största skillnaden denna match är annars på defensiven, hålet efter Kleven blir svårt att fylla och samtidigt är shut down cornern Bergström borta vilket ger hål även i passförsvaret, veteranen Talberg hoppar in som safety och på DL ser vi veteranerna Axelsson tillbaka och nämnda Schmitt.

 

STU spelar annars ett spel som påminner mycket om Tyresö´s, man bygger sitt spel på framförallt snabbhet både offensivt och defensivt och är absolut ett ungt och talangfullt lag. Mot dem måste man minimera misstag och spela disciplinerat.

 

I karlskoga så är det framförallt linjespelet som måste klaffa, på båda sidor om bollen.Offensivt behöver man ge playmakern Jonathan Gustafsson bra blockeringar samt hitta rytmen i det säkra och korta passningspelet. Defensivt är det disciplin, hitta sitt spel och att matcha fysiskt varje spel som gäller.

På specialtteams måste misstagen bort, kampen och field position är alldeles för viktig för att slarva bort som senast mot Tyresö.

 

Allt finns där för en riktigt lovande match på stadion! NU kör vi...

 

Troliga starters:

Anfall:

OL: Terrek Bryant

OL :Elvir Mehmeti

OL: Kevin Nilsson

OL: Simon Berg

OL: Nick Mishenin

QB: Brian Gessel

RB: Jonathan Gustafsson

Wr: Erik Alex

Wr: Oliver Andersson

Wr: Andreas Rhodin

Wr: Gustav Sand

 

Försvar:

 DT: Robin Kalborg

DT: Tommy Axelsson

DT: Nick Mishenin

OLB: Fabian Jungermark

OLB: Robin Brorsson

ILB: Jimmy Fraberger

ILB: Arvid Roos

CB: Herman Chrunak

CB: Jesper Jatko

Fs: Oliver Malinen

SS: Oskar Thalberg

 

IN sen förra matchen:

Roberto Schmitt, DL

Zebastinan Bodini-Schmitt, Wr

Olle Bergius, OL/DL

Tommy Axelsson, DL

Niklas Hallblad, LB

 

Ute:

Patrik Boström, DE, skada

Wictor Löwendahl, Wr, skada

Terrell King, WR, personligt

Marcelos Doverholt, LB, personligt

Björn Kleven, DT, skada

Erik Pettersson, SR, skada

Albin Bergström, DB, Skada

 

Skribent: Rickard Therus
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskoga AFF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Lennart Gustavsson, Värmlandsvägen 2
69132 Karlskoga

Kontakt:
Tel: 0703276629
E-post: lennart.gustafsson@l...

Se all info