Hoppa till sidans innehåll

Preview @Spartans

10 MAJ 2019 19:44
---Game Preview---
Superettan: Omgång 4.
Karlskoga Wolves (2-0) @ Jönköping Spartans (0-2)
Jönköping, Lördag 11/5 avspark kl.12.30

Dags för Wolves att bege sig söderut för att ta sig an Spartans i säsongens tredje match.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2019 19:44

Karlskoga som tog andra vinsten förra helgen, på hemmaplan mot STU ska nu försöka hålla liv i trenden. Trenden med skadade och av andra skäl frånvarande spelare fortsätter dock oxå.

Matchen mot STU började med snabba poäng, sedan blev det jämnare. Halvtidsresultatet 7 -3 är rättvist men sedan var det framförallt Wolves defensiv som visade vart skåpet skulle stå, man höll STU till ca 150 offensiva yards,tog 4 interceptions och endast 3 insläppta poäng, ett field goal.

STU gjorde en touchdown men då var det Karlskoga puntteam som var på planen. Offensivt fick man tillslut igång springspelet, där Gustafsson stod för en touchdown medans Rhodin och Larsson-Alex plockade ner varsin långpass för varsin touchdown.

 

Jönköping däremot har två förluster bakom sig, i premiären var det just nämnda STU som drog längsta strået, man vann med klara 38-0. Matchen var ändå hyfsat jämn men rann iväg efter halvtid.

Sedan hade Spartans hemma premiär förra lördagen då Tyresö kom på besök, återigen blev Spartans anfall nollat men man visade att defensiven hade spelat upp sig då man höll Tyresö till endast 14 poäng framåt, matchen slutade alltså 14 – 0. Ett godkänt resultat med tanke på motståndet, men det är nog ingen underdrift att anta att Spartans inte är nöjda med att inte en enda gång hittat målområdet på två matcher. Deras fokus denna vecka har nog absolut varit att jaga poäng.

Att Karlskoga dessutom är superettans obesegrade lag, och skickade ut Jönköping ur Div.1 slutspelet i kvartsfinalen 2017, hjälper nog även till med motivationen.

 

Jönköping spelar annars, offensivt , en klassisk spread formation där man snabbt vill sprida bollen mellan olika playmakers, kanske har unga quarterbacken Albin johansson inte kommit in i systemet riktigt eller så har det inte riktigt klickat ännu. Man varvar sina speed options med tyngre springspel och snabba kortpass.

Defensivt är man ganska aggressiva, från 4 fronten med Robin Svallin i spetsen kan man sätta press och defensiva backarna kommer med sin snabbhet snabbt fram till bollen.

 

Karlskoga visade senast upp ett mer balanserat anfall än tidigare, och linjen var mer samspelt än i premiärmatchen, det gav över 400 yards framåt, visserligen tack till försvaret som gav anfallet bollen flera gånger om. Något positivt var att flera spelare klev fram och att quarterbacken Brian Gessel har flera vapen i arrsenalen råder det ingen tvekan om. Nu får man se hur man står sig mot spartans aggressiva försvar. Linjespelaren Olle Bergius hade en riktigt bra match senast men även han saknas denna match tillsammans med klippan Simon Berg vilket gör att även linjespelet får slita hårt återigen. Tillbaka i anfallet är även Albin Bergström som under 2018 var Wolves toppreceiver innan han utgick i semifinalen

 

I Wolves försvaret var det mycket som stämde, STU rörde stundtals bollen bra men Wolves klev fram och stoppade gång på gång, passningsförsvaret var otroligt stabilt, Arvid Roos bjöd på 2 interceptions inanan han fick kliva av med skada men kommer till start nu igen. Även rutinerade Talberg bjöd på en interception samt Oliver Malinen, båda saknas denna match, Malinen vilar en skada men bör vara tillbaka nästa match. Defensiva linjen hade fått en injektion av veteraner med Schmitt och Axelsson vilket gjorde stor skillnad i att stoppa springspel och överlag ingav man ett stabilt förtroende i hela försvaret. 

 

Denna match är det en kraftigt decimerad trupp av flera anledningar, framförallt sker det förändringar på försvaret. Med 17 spelare på ute listan så får man slita hund, spartans spelar fysiskt och tufft, nu gäller det att ge allt, för alla spelare, för varandra i alla 48 minuter av matchen.

Även om det är i försvarets bakfält flest ändringar skett så är det Spartans springspel man måste stoppa, övriga nycklar i matchen är att inte slarva pga trötthet på special teams. De flesta lag i Sverige skulle få det tufft med så många spelare borta inför en bortamatch mot ett taggat Spartans. Nu får alla i Wolves ge allt för varandra, nästa lördag är det dags för retur då Jönköping kommer på besök till Karlskoga.

 

Att avancera till superettan handlar just om detta, att tävla på hårdare vilkor, med tuffa och jämna matcher varje helg, gång på gång. Det är genom tävling man växer.

 

Vill även ge en liten ”shoutout” för domarbristen i Sverige, den har pågått länge, FLER föreningar behöver, trots att det är svårt, bidra mer till att få domarkåren att växa. Att matcher hotas med att inte kunna spelas är ett av de större hoten vi har i Sverige om vi vill få sporten vi älskar att växa.

Bort från korpenkänslan, fram med kvalitét.

Tack till er som sliter riket runt i svart-vit randigt!

 

Karlskoga

Troliga starters:

 Anfall:

 

OL: Terrek Bryant

OL :Elvir Mehmeti

OL: Kevin Nilsson

OL: Tommy Axelsson

OL: Nick Mishenin

QB: Brian Gessel

RB: Jonathan Gustafsson

Wr: Erik Alex

Wr: Albin Bergström

Wr: Marcus Eriksson

Wr: Gustav Sand

 

Försvar:

 DL: Robin Kalborg

DL: Tommy Axelsson

DL: Christo Ok

DL: Nick Mishenin

LB:  uppdat. Ute pga sjukdom 

LB: Jimmy Fraberger

LB: Arvid Roos

CB:  uppdat.ute pga sjukdom

CB: Abdul Razak Ahmed

Ss: Robin Brorsson

Fs: Herman Chrunak

 

IN sen förra matchen:

Albin Bergström wr/db

 

 Ute:

Zebastian bodini-schmitt, db,sjukdom.

Fabian Jungermark, Lb, sjukdom 

Olle Bergius, OL, Tjänstgöring

Andreas Rhodin,SR, sjukdom

Roberto Schmitt, DL, personlig

Patrik Boström, DE, skada

Wictor Löwendahl, Wr, skada

Marcelos Doverholt, LB, personligt

Björn Kleven, DT, skada

Erik Pettersson, SR, skada

Terrel King, personligt

Jesper Jatko, Db, personligt

Simon Berg, OL, personligt

Nicklas Hallblad, LB, personligt

Oskar Talberg, LB, personligt

Oliver Andersson, Sr, skada

Oliver Malinen,Db, skada

Skribent: Rickard Therus
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskoga AFF - Amerikansk Fotboll
Lennart Gustavsson, Värmlandsvägen 2
69132 Karlskoga

Kontakt:
Tel: 0703276629
E-post: lennart.gustafsson@l...

Se all info