Hoppa till sidans innehåll

Preview @ STU

01 JUN 2019 10:27
Förhandsrapport: Superettan: Omgång 7.
Karlskoga Wolves (4-0) @ STU Northside Bulls (3-2)
Bergshamra, Stockholm. 1/6  Kickoff.kl.13.00

Kampen om seriesegern har börjat, revansch för STU eller vinst för Vargarna?
  • Uppdaterad: 01 JUN 2019 10:27

Förra matchen Wolves:  Vinst hemma mot Jönköping 43- 6

Förra matchen STU: Vinst borta mot Jönköping   41 – 0

 

Förra mötet Wolves – STU vinst för Wolves med 27 – 10 på Nobelstadion.

 

Det räcker med att titta på förra matchen för båda lagen för att se det kommer bli ett jämnt möte, dessutom så slog STU tillbaka Tyresö matchen innan och har fortfarande möjlighet att gå om Karlskoga i tabellen.

STU kan ha seriens starkaste formkurva just nu, man har momentum på sin sida, laget släpper in väldigt lite poäng men gör många poäng framåt. Man har haft några comebacks och förstärkningar i laget, då bland andra en av Bulls mest framgångsrika spelare tillika trotjänare Anders Onselius.

STU vill passa bollen mycket, gärna kort och snabbt för att öppna upp ytor och sprida bollen, man blandar detta med ett stabilt springspel som bidrar till att öppna för kvicka playactions.

Defensivt är man framförallt tacklingssäkra och fysiska. Man spelar en disciplinerad fotboll där framgången ligger i att komplettera boxen. I förra matchen hade Karlskoga en del stora spel som avgjorde matchen, medans matchen i övrigt var ganska jämn.

 

Karlskoga då, jo man fortsätter den tråkiga traditionen för i år, att även denna match ha en ganska gedigen UTE lista, en hel mindre skador blandas med säsongsavslutande sådana och personliga orsaker såsom resor etc. Hittills har man tack vare en bred trupp klarat av att fylla på med kvalitéspelare och lyckats spela sitt spel och vinna matcherna ändå. Nu börjar det dra ihop sig mot slutspel och de två tuffa matcherna som är kvar i grundserien ställer krav på samtliga spelare i truppen.

Offensivt märks det att QB Gessel har börjat hitta formen och han skapar och förlänger spel hela tiden, utan Rb Gustafsson får fler kliva fram, framförallt i passningsspelet. Till denna match är dock veteranen Talberg tillbaka i bakfältet och hjälper till springa med bollen tillsammans med Rhodin. Förra matchen mot spartans bjöd man på ett ganska balanserat anfall där man tog de yards man behövde i springspelet medans passningsspelet stod för de stora antalet yards. Något som absolut kommer att bli svårare mot tuffa Bulls. I passningspelet har Erik Alex varit i stort sett ostoppbar och denna match får han ta ett större ansvar med då snabba Gustaf Sand saknas som wideout på andra sidan.

 

Defensivt fortsätter man att förstöra spel för motståndarna, den defensiva linjen sätter press och det solida bakfältet snappar upp passningar till sin fördel. Defensiven har släppt in endast 12.5 poäng per match, även om STU inte ligger långt efter med ett snitt på 13.2p. Denna match saknar man unge och mycket duktige Fabian Jungermark pga jobb, Fabian har tagit mer ansvar än vad som krävs av en förstaårs senior men gjort det oerhört bra, i hans frånvaro får fler av de rutinerade bidra lite mer. Tacklingssäkra Brorsson och doldisen Christo Ok för att nämna några. Annars måste den defensiva linjen fysiskt stå upp mot tekniskt duktiga spelare i Bulls offensiva linje, även om succéspelaren Nick Mishen vilar denna match så är det en nyckel i matchen, samtidigt som bakfältet måste spela disciplinerat och inte gå bort sig mot snabba STU spelare, som dessutom kanske är det lag med bäst blockerande offensiva backar.

 

Alla förutsättningar finns där för en otroligt jämn och spännande match med en möjlig serievinst i potten. Två bra lag med bra fart och bra spel! Vi hoppas och tror på en bra match på Bergshamra.

 

 

Karlskoga

Troliga starters:

 Anfall:

 OL: Terrek Bryant

OL :Elvir Mehmeti

OL: Kevin Nilsson

OL: Tommy Axelsson

OL: Olle Bergius

QB: Brian Gessel

RB: Oskar Talberg

Wr: Erik Alex

Wr: Albin Bergström

Wr: Marcus Eriksson

Wr: Andreas Rhodin

 

Försvar:

 DL: Robin Kalborg

DL: Tommy Axelsson

DL: Christo Ok

DL: Terrek Bryant

LB: Robin Brorsson

LB: Jimmy Fraberger

LB: Arvid Roos

CB: Albin Bergström

CB: Abdul Razak Ahmed

Fs: Oliver Malinen

Ss: Herman Chrunak

 

IN sen förra matchen:

Oskar Talberg, Rb

 Jacob Ingebrandt, Wr

 

Ute:

Gustaf Sand, Wr, Sjukdom

Nick Mishebnin, DL, skada

Fabian Jungermark, Lb, Personlig

Jesper Jatko, Avstängning

Jonathan Gustafsson, Rb, skada

Marcelos Doverholt, LB, personligt

Björn Kleven, DT, skada

Terrell King, personligt

Simon Berg, OL, personligt

Zebastian bodini-schmitt, sjukdom

Roberto Schmitt, DL, skada, ute för säsong

Patrik Boström, DE, skada, ute för säsong

Wictor Löwendahl, Wr, skada ute för säsong

Oliver Andersson, Sr, skada ute för säsong

Erik Pettersson, SR, skada, ute för säsong

 

Skribent: Rickard Therus
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskoga AFF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Lennart Gustavsson, Värmlandsvägen 2
69132 Karlskoga

Kontakt:
Tel: 0703276629
E-post: lennart.gustafsson@l...

Se all info