Hoppa till sidans innehåll

Preview @ TRC

27 APR 2019 22:18
Karlskoga Wolves (0-0) @ Tyresö Royal Crowns (1-0)

Tyresövallen, söndag 28/4 avspark kl.18.00
  • Uppdaterad: 27 APR 2019 22:18

 

 Dags för Wolves säsongstart, premiär, det är alltid en speciell känsla, den vanliga nervositeten är ännu mer påtaglig, på gott och ont, en känsla som endast överskuggas av förväntan och en otörstlig iver av att sätta igång.

Efter första tacklingen, blockeringen, passen etc så har allt släppt och allt det som du tränat för i månader är bara där och då. Säsongstart, en stund innan ett nödvändigt ont, strax därefter något av det bästa som finns.

 

Att Wolves premiärmatch blir en chans på revansch mot laget som slog oss i 2018 års div.1 final gör inte saken sämre. Alla lag är klara för slutspelet men varje poäng är viktig i placeringen.

 

Tyresö startade förra veckan, man slog tillbaka STU bulls tämligen enkelt, trots en klassisk premiärmatch som innehöll en hel del misstag och ringrost.

Men tyresö ser ut att återigen vara ett snabbt och välcoachat lag, man var absolut mer förberett än sin motståndare STU och det var det som avgjorde, det och Richard Olsson. Denna vindsnabba nr.12 räddade Tyresö flera gånger om med stora spel, såväl på offense och speciealteam som på defense (?).

Tyresös tidigare vältajmade och snabba passningsattack gick inte riktigt att känna igen och det hade säkert lite att göra med att den offensiva linjen ibland läckte lite för mycket. Något som Tyresö säkert jobbat hårt med i veckan som gått och vi kan garanterat vänta oss ett revanssuget anfall på flera plan. Defensivt hade man hyfsad koll på STU och visade att man kan svärma till bollen med speed från sin snabba 3-4 front.

 

Karlskoga har för året genomfört en hel del förändringar, försvaret har i stort samma personal, men i ett nytt system som leds av DC Albin Bergman efter att importen JP Bennet fått lämna pga skada.

Defensiven kommer få ett tufft test direkt av välcoachade Royal Crowns och så fort ringrosten släppt får vi se om folk kommer in i sina nya roller, avsaknaden av rutinerade defensiva enden Patrik Boström kommer säkert kännas men det blir en bra möjlighet för andra att kliva fram. Det finns annars en spännande mix där av ungt och rutinerat. Veteranerna Jimmy Fraberger och Jesper Jatko får ta ansvar medans mycket lovande Fabian Jungermark och ständigt växande Robin Brorsson får visa vad de går för.

 

Offensivt har det hänt dessto mer, våren visade behov av en starkare OL, Kanadensaren Terrek gör debut direkt, dagar efter ankomst för att stärka upp, förmodligen får vi även se stabila Simon Berg göra sin återkomst på linjen vilket är fantastiska nyheter för en utsatt grupp. Nya Quarterbacken Brian Gessel har flera vapen till förfogande även om dagens avsaknad av fjolårets ”breakout receiver” Terrell King kommer märkas så finns det bra fart och händer i fler spelare samtidigt som man har välkända Jonathan ”G” Gustafsson i bakfältet. Det finns gott om ny offensiv personal i Wolves och det blir upp till rutinerade OC Magnus Dahlin att hitta sätt att ge bollen till alla nya vapen.

 

HC Torgny Bergström ser till att styra upp samtliga enheter och manar på sina mannar inför premiären. Vi hoppas, tror och vill se en fantastisk fotbollsmatch.

 

Lägger även till en sk. ShoutOut till Wolves damer som även de har sin premiär denna dag, tillsammans med djurgårdare, stockholmare och Norskor gör man gemensam sak under nmanet Djurgårdens IF och premiären sker på bortaplan mot Göteborg Marvels.  GO WOLVES !

Troliga starters:

Anfall:

OL: Terrek Bryant

OL :Elvir Mehmeti

OL: Kevin Nilsson

OL: Björn Kleven

OL: Nick Mishenin

QB: Brian Gessel

RB: Jonathan Gustafsson

Wr: Erik Alex

Wr: Oliver Andersson

Wr: Andreas Rhodin

Wr: Gustav Sand

 

Försvar:

 DT: Robin Kalborg

DT: Björn Kleven

DT: Nick Mishenin

OLB: Fabian Jungermark

OLB: Robin Brorsson

ILB: Jimmy Fraberger

ILB: Arvid Roos

CB: Herman Chrunak

CB: Albin Bergström

Fs: Oliver Malinen

SS: Jesper Jatko

 

Trolig ute: Olle Bergius, OL

 

Ute:

Patrik Boström, DE, skada

Wictor Löwendahl, Wr, skada

Terrell King, WR,

Marcelos Doverholt, LB

Tommy Axelsson, OL

Skribent: Rickard Therus
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskoga AFF - Amerikansk Fotboll
Lennart Gustavsson, Värmlandsvägen 2
69132 Karlskoga

Kontakt:
Tel: 0703276629
E-post: lennart.gustafsson@l...

Se all info