Hoppa till sidans innehåll

Pressrelease

16 NOV 2018 22:42
- Pressrelease -
KLART MED NY AMERIKAN FÖR WOLVES HERRAR 2019
Karlskoga Wolves (div.1) har nu i dagarna gjort klart med säsongen 2019 första nyförvärv....
 • Uppdaterad: 16 NOV 2018 22:42

...//..

Amerikanen Brian Gessel har skrivit på för klubben. Brian är signad i första hand som Quarterback men har flera kvaliteér som man i klubben vill ta vara på.

- - - -

Man följer alltså upp fjolårets succé där Rex Dausin tog över Rodret när Arvid Roos skadade sig, Rex ledde laget hela vägen till en final i div.1 där det tog stop mot Tyresö.

Rex var en fantastisk quarterback, kanske nästan för bra, som kom direkt från collegespel, han utvecklade lagets passningspel och anfall och krävde mer av spelarna varje vecka. Kanske bidrog Rex inte så mycket som man hade hoppats på sett till utveckling av laget i stort och i hans bidrag utanför planen. Rex var även en grym passare men ibland önskade man mer ”dubbelhot” av positionen, att quarterbacken även kan springa med bollen ibland.

 Därför har man nu hittat en ersättare i nämnda Gessel, Gessel är en rutinerad spelare. Med sina 34år är han hela 10 år äldre än tidigare nämnda Dausin, Brian är inte bara rutinerad som spelare, tränare men har även spelat länge i europa och vet vad som krävs, och vad som kan förväntas av spel i europeiska klubbar.

Brian började sitt spel i College med spel i Mt.San Jacinto Eagles (Juco) som quarterback, senare i Union College Bulldogs (NAIA) som defensiv back, och sedan i NCAA Div.2 skolan New Mexico Highlands university Cowboys där han spelade både Quarterback och Receiver.

2010 spelade Brian i Europa för första gången, i Spanien och Italien. Sedan har han spelat i Frankrike, Tyskland, Brasilien, Ungern, Portugal och Ukraina. De flesta lagen har minst gått till slutspel och tävlat på hög nivå. Brian har förlorat väldigt få matcher under sin europa turné.

Att Gessel vet vad det innebär att spela i europa råder det inget tivel om, att han är en erfaren spelare på flera positioner och dessutom med vana som tränare på flera nivåer är några av anledningarna till att klubben valde just Brian. Att Brian är just ett ”dubbelhot” och gärna springer med bollen själv är en annan anledning.

- - - - - - -

Från klubben sida sökte man en spelare som vet hur det funkar att spela i europa och vilket ansvar man förväntas ta, man sökte även en spelare som kan bidra på fler positioner om det skulle behövas och dessutom hjälpa till utanför planen att utveckla föreningen och sprida fotbollen i karlskoga och Sverige. Vi tror att vi funnit någon som kan bidra stort på alla dessa punkter och som dessutom är en bra passare och snabb löpare.

Klubben forsätter att utvecklas när man tar in rutinerad kunskap av denna kaliber, vi vill utvecklas och visa att vi hör hemma i toppskiktet av amerikansk fotbolls sverige. Med Brian hoppas vi kunna utveckla spelare i alla åldrar, herrar, damer och juniorer. Vi tror oss kunna utveckla tränare och organisationen med. Brian har dessutom bra kunskap om flera positioner vilket är oerhört positivt.

Brian Gessel ansluter till truppen i början av april.

- - - - - - - -

 Brians senaste highlightfilm: https://www.youtube.com/watch?v=8wq3WOYNmKo

 

5 snabba frågor till herrlagets huvudtränare, Torgny Bergström:

 

 1. Hur gick tankarna med valet av Brian Gessel, han är hela 10 år äldre än fjolårets qb och har senaste åren spelat i, för oss okända ligor i exempelvis ungern och Ukraina?

  Svar: Så är det ju, men med Brians bakgrund så är jag helt säker på att han kan tillföra massor till vår grupp. Rex är ju en fantastisk fotbollsspelare, men det är kanske viktigare på vår nivå att man har en import som utvecklar andra mer än är jättebra på en sak. Brian lär ju också förstå och vet hur Amerikansk fotboll fungerar i Europa, att resten av laget inte är proffs och kan göra det här på heltid. Vi har letat efter någon som kan bidra på alla nivåer i föreningen, och tror vi hittat rätt i Brian

 2. En Quarterback i år igen, Arvid Roos, är en Top Gun finalist, räcker inte det i svensk fotboll ?Svar: Är det något vi lärde oss förra säsongen är ju hur otroligt sårbar du är som lag om du bara har en QB. Prioriterat i år när vi letat import har varit att hitta en spelare som vill och kan bidra på även en annan plats på planen än som QB. Kort sagt, vi vill ha en mentor till våra unga spelare, och då kanske främst till Arvid, men även till spelare på andra positioner. Arvid är ju även en riktigt bra receiver och running back, två QBs på planen att hålla rätt på för motståndaren måste vara en fördel för oss!

 3.  

 4. Om Gessel har sådan bredd som beskrivits, hur troligt är det tror du att vi får se honom spela på andra positioner än Qb?

  Svar:Det kommer vi garanterat att göra, mest på offence naturligtvis, som playmaker i olika roller, men han är även en riktigt bra DB. Nu blir man ju som coach ofta lite ”försiktig”, och en av lagets starkaste delar är just secondery, så det är väl mindre troligt att han dyker upp där, men man vet aldrig vad som händer under en säsong!?

   

 5. Vad tror du kommer vara Brians största tillgång och vad kommer han, i slutet av 2019 ha tillfört mest till Wolves.

  Svar: Wolves är ju ett riktigt ungt lag, när man summerar förra året trupp så är ju faktiskt bara en handfull spelare av vad man skulle kunna kalla ”vetaraner”. Med det sagt så tror och hoppas jag att han kan ge gruppen en rutin och grund att fortsätta bygga på. Några TDs kan han få bidra med också

   

 6. Div.1 Final med tung förslut mot Tyresö 2018, är målsättningen klar för 2019? Blir det final igen ?

  Svar: Vi hoppas och tror att vi får behålla vår trupp från 2018 och även att den förstärks med ett antal nyförvärv. Vi ska vara starkare än i fjol! Det kommer nog även flera av våra konkurrenter vara och för alla som såg finalen är det nog ganska klart vad som behöver förbättras hos oss om vi ska gå hela vägen. Men det är där vi vill vara, och förlora är inte kul.

 

Vi tackar Torgny för pratstunden och önskar honom, Brian och hela Wolves lycka till 2019!

 

 

 2018-11-16 Rickard Therus, Karlskoga Wolves

 

 

Skribent: Rickard Therus
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskoga AFF - Amerikansk Fotboll
Lennart Gustavsson, Värmlandsvägen 2
69132 Karlskoga

Kontakt:
Tel: 703276629, 760510736
E-post: This is a mailto link

Se all info