Hoppa till sidans innehåll

DIV.1 SLUTSPELET ÄR HÄR....

Kvartsfinal:  Preview

23 AUG 2018 21:43
Preview Divison 1 slutspel Kvartsfinal 2018-08-25 Nobelstadion, Karlskoga avspark kl.15.00 KARLSKOGA WOLVES – LIMHAMN GRIFFINS
  • Skapad: 23 AUG 2018 21:43

Karlskoga som fick stå över åttondelsfinalerna i slutspelet får äran att välkomna Limhamn till Karlskoga. Det såg ut att stå mellan just Limhamn och Djurgårdens IF som motsåndare och där hade nog den senare varit den lättare matchen.

 

Limhamn, förutom att man spelade i superserien 2017 (avböjde 2018), är nog ett av två lag (STU) som krypit lite under radarn om man ser till vilken plats de har på rankningen, man hamnade på fjärdeplatsen i södra divisionen och hamnade på rank nr.10 av 12 lag. Detta trots att Limhamn har det fjärde bästa laget av alla i slutspelet när det gäller gjorda poäng per match samt tredje bästa lag när det gäller antal insläppta poäng per match.Tidigt på säsongen spöade Limhamn upp södras senare vinnare Jönköping med klara 42-0 och man såg tidigt ut som en klar serievinnare.

Griffins fortsatte att vinna på hemmaplan men tappade två matcher på bortaplan och slutade på 4 vinster av 6 matcher. Man föll mot serietrean Kristianstad med 13-27 och senare en rafflande match mot serietvåan Ekeby med 34-35. När det senare gällde en vinna eller försvinna i kampen om sista slutspelsplatsen i södra, då visade Limhamn återigen på rutin då man slog tillbaka Ystad med 40-6.

 

Alltid svårt att sia matcher i en serie som södra i år där alla i toppen slog varandra.

Men statistiken säger nästan att Limhamn är starkare än sin placering och man visade det tydligt i förra helgens åttondelsfinal då man fick revansh och enkelt avfärdade ett tillsynes ganska lojt Kristianstad med hela 45-7.

 

Vad vet vi om Limhamns spel då, det vi har sett indikerar på ett anfall som är ganska explosivt.

Man gillar snabba och stora spel, man sprider gärna ut försvaret med sitt offense som ofta är en klassisk shotgun med ”one back”. Man har en kompetent Quarterback som gärna läser före snap och levererar bollen snabbt och precist, man utmanar gärna på djupet. Även Griffins runningbacks visar på kvickhet och hittar luckor i försvaret om de får komma loss nedåt fältet. Man försöker trots sin formation på offense ändå spela ett ganska balanserat anfall.

 

Limhamns försvar då?

Man spelar ett ganska aggressivt försvar, med många spelare på linjen eller i boxen, en variant av

3-3-5 stack eller 5-1 försvar om så önskas, oavsett så gillar man att skapa press på Quarterbacken vid pass eller att helt förstöra den offensiva linjens fart och skapa spel, genom att störa och tackla bollbäraren redan i bakfältet. Limhamn skickar gärna 5 spelare direkt, ibland 6 och man försöker göra det ur samma formation, där Griffins nyckelspelare är nr.53, som från sin middle Linebacker position är inblandad i de flesta av Limhamns tacklingar.

Uppenbarligen gör man det bra i Limhamns försvar då man genom grundserien och slutspelet snittar på endast 10,3 insläppta poäng per match.

 

Karlskoga då?

Wolves vet att det krävs hundra procent denna match, Limhamn kommer ta tillvara på alla misstags som man bjuder på, det gäller att spela på topp gällande både mentalitet och intensitet. Limhamn har vana från superserien och en bra vana av matcher på hög nivå i klubben. Man kommer vilja rubba Wolves spelstil och gameplan från start för att tvinga in Karlskoga i fel roll.

Truppen har en del avhopp denna match såhär i slutskedet av semestertider och liknande, det är i första hand sådant som drabbar djupet på positioner och i vissa fall kommer några få dubblera.

Tempot på träningarna har kommit igång, man vet sedan grundserien vad som behöver jobbas extra på och pusselbitarna börjar falla på plats. Wolves har ett kompetent anfall med flera vassa vapen och den största utmaningen denna match är hur man hanterar Limhamn konstanta tryck, den offensiva linjen blir den första utposten i det uppdraget. Linjens framgång är här nyckeln till succe samtidigt som billiga misstag måste elemineras, det gäller hela anfallet och special teams.

 

Wolves Defensiv har sett ganska stabilt ut under året, och ett snitt på 6 insläppta poäng per match talar sin tydlighet, och även här har man börjat hitta in i sina roller mer, Griffins snabba passspel blir en utmaning och kan verkligen bli en utmanade faktor ned på individnivå.

Defensiva linjen blir återigen viktigt för att se till att ständigt sätta Griffins quarterback under press och samtidigt kunna låsa upp alla springspel så tidigt som möjligt.

 

KarlskogasVargar vet att denna drabbning blir en utmaning, men är även fyllda med tillförlit på sitt eget spel och sin egen förmåga, där handlar det mycket om att ens värsta fiende kan vara en själv.

 

Vi ser fram emot en härlig match på en välfylld Nobelstadion!

 

1...2...3.....WOLVES

 

Troliga starters Karlskoga: 

ANFALL

 

QB- Rex Dausin

RB – Jonathan Gustavsson

RB- Arvid Roos

WR- Terrell King

WR- Erik Alex

WR- Albin Bergström

C – Simon Berg

LG- Mikael Boström

RG- Kevin Nilsson

LT- Patrik Boström

RT- Olle Bergius

 

 FÖRSVAR

 

NT – Björn Kleven

DT – Christo Ok

DE- Hannes Fredell Hedlund

DE- Patrik Boström

MLB – Jimmy Fraberger

OLB – Marcelo Doverholt

OLB- Niklas Hallblad

FS- Oliver Malinen

SS- Herman Chrunak

CB- Robin Brorson

CB- Albin Bergström

 

Ute

Oliver Andersson

Oskar Talberg

Jesper Jatko

Andreas Rhodin

Tommy Axelsson

Morgan Lindvall

 

 

Skribent: Rickard Therus
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskoga AFF - Amerikansk Fotboll
Lennart Gustavsson, Värmlandsvägen 2
69132 Karlskoga

Kontakt:
Tel: 703276629, 760510736
E-post: This is a mailto link

Se all info