Vill du bli domare?

30 JAN 2011 18:30
Wolves söker dig som har ett intresse av sporten men inte vill spela eller arbeta som ledare. Då kanske det tilltalar dig att bli domare.
  • Skapad: 30 JAN 2011 18:30

Att vara domare i amerikansk fotboll är något som kan vara det roligaste i sporten utom att spela. Som domare ingår du i ett domarlag bestående av totalt fem domare. Just fem domare är det antalet domare som används vid en normal match i Sverige (i USA är antalet sju).

Det kräver inte så mycket i början. Endast ett brinnande intresse, ett deltagande på en domarskola en helg i februari samt ett godkänt domarprov som är ett flervalsprov.

När detta är gjort kan man titulera sig juniordomare. Under säsongen dömer man, helst 7-10 matcher för att sedan nästkommande år gå seniordomarskolan.

Har du några frågor eller är du sugen på att veta mer. Kontakta Hans Gunnarsson på antingen epost This is a mailto link eller telefon 073-8451177

Skribent: Hans Gunnarsson

Postadress: